Zaštita vodovodnih cevi od zamrzavanja

grejanje vodovnih cevi

Impresivni zimski pejzaž prekriven belim snežnim pahuljama, zamrznuti potoci i jezera sve je to predivan prizor – ali ne u fabrici, farmi ili kući, posebno ako su nastali pucanjem cevovoda. Zaštita vodovodnih cevi od zamrzavanja ne samo da sprečava pucanje cevi, već i štedi vaš novac.

Vodovodne cevi upravo zimi najčešće pucaju. Ovo se dešava ukoliko dođe do curenja tečnosti na spojevima cevi, loše izolacije, zaustavljanja protoka usled nekorišćenja ili spontanog otkaza grejnog sistema. Sve to dovodi do do ozbiljnih troškova popravke.

zastita vodovodnih cevi od zamrzavanja

Generalno gledano, bolje je zaštititi sve izložene cevi pre početka zime, isto kao što se tradicionalno štite rezervoari vode.

Zaštita vodovodnih cevi od mraza

Samoregulišući grejni sistem je idealno rešenje za zaštitu vodovodnih cevi od zamrzavanja, bez obzira da li su one načinjene od metala ili plastike, ukoliko su izložene niskim temperaturama. Ovaj sistem sprečava nedozvoljeno hlađenje i time onemogućava oštećenje cevi automatskim monitoringom kojim garantuje minimum temperature u toku zime, npr. u cevima za vodu za napajanje stoke napolju ili u štalama.

grejanje vodovnih cevi

Termostat se postavlja tako da nadgleda temperaturu cevi u delu u kome je ona izložena najnižoj temperaturi. Grejni kabal će se aktivirati na temperaturi koja je za +5°C više od minimalno definisane, a gasiti kada ta temperatura bude za +15°C viša. Prednost: Električna energija potrebna za ovaj proces smanjena je na minimum.

Jednostavna i brza montaža

Postavljanje je veoma jednostavno i može se obaviti samostalno bez angažovanja stručnjaka u jednom koraku: grejni zaštitni kabal se postavlja uzduž sa donje strane cevi. Nekoliko blago stisnutih veza biće dovoljno da kabal drži na onom mestu cevi gde je dodatna energija najpotrebnija.

grejni kabal za grejanje vodovodnih cevi

Grejni kabal se pričvršćuje aluminijumskom samolepljivom trakom ili blago pritegnutom plastičnom šelnom. Plastične cevi se moraju prvo obmotati aluminijumskom folijom. Industrijski standard za izolovanje cevi od 20mm debljine nije samo neophodan za pravilan rad celog grejnog sistema već doprinosi i smanjenju utroška energije.

Za sve dodatne informacije u vezi zaštite vodovodnih cevi, budite slobodni da nas kontaktirate

NOVOGODIŠNJA AKCIJA!

20% popusta na sve radijatore!

Akcija traje od 20.12 2022. do 31.01. 2023.

Opširnije >