Električni grejni kablovi

U slučaju naše montaže:

20

GODINA GARANCIJE

Grejni kabal je trakasti grejni element koji se sastoji od grejnog jezgra izrađenog od metalne legure u vidu žičanog provodnika (kod kablova sa konstantnom snagom) ili poluprovodnog materijala (kod samoregulišućih kablova), jednog ili više slojeva izolacije. Takođe mogu imati i oplet od finolicnastog bakarnog provodnika ili aluminijumski plašt koji se uzemljava i služi kao zaštitno uzemljenje i zaštita od elektromagnetnog zračenja.

Grejni kablovi sa konstantnom snagom mogu biti sa rednim ili paralelnim otporom, a samoregulišući grejni kablovi su isklučivo sa paralelnim otporom.

Električni grejni kablovi za unutrašnje podno grejanje

Suština ove vrste grejanja je grejni kabal koji ne stari i kome nije potrebno održavanje ili zamena, kao što je to recimo slučaj kod gorionika ili u klasičnoj tehnici grejanja. Visoka pouzdanost, dugovečnost grejnih kablova kao i ekonomičnost tokom eksploatacije dovoljni su razlozi da se opredelite za ovu vrstu grejanja. Visoki komfor, prijatnu i ravnomernu raspodelu toplote u prostoru kao i raspoloživost čitave površine prostorija, jer nema grejnih tela u ovom slučaju dobijate „gratis“. 

U našoj ponudi Vam nudimo električne grejne kablove proizvođača “Hemstedt” Nemačka. Grejni kablovi koje imamo u ponudi za unutrašnje električno podno grejanje su snage 17 W/m, a preporučena instalisana snaga je 150 W/m2. Pri svakoj upotrebi električnih grejnih kablova potrebna je termoregulacija, u našoj ponudi stoji mnogo termostata, svi su elektronski, imamo analogne i digitalne termostate.

Instalacija grejnih kablova

Instaliranje grejnih kablova je brzo i jednostavno. Najpre se na ravnu površinu poda postave i fiksiraju montažne trake koje imaju fabrički urađene hvataljke za držanje kabla. Grejni kabal se postavlja poprečno na montažne trake na određenom rastojanju koje zavisi od instalisane snage po m2 . Kada grejnim kablom prekrijemo celu prostoriju u vidu zmijolike forme hladni kraj se dovodi u kutiju u kojoj se vrši spajanje sa termostatom i napojnim kablom.

Termostat se montira u kutiju Ø60mm (ugradni) ili preko kutije (nadgradni). Senzor termostata se kroz PVC rebrasto crevo uvodi u pod i pozicionira na sredini između kablova. Preko grejnih kablova se postavlja košuljica (estrih) 3-8cm a zatim
završna podna obloga. Najbolji efekti grejanja se postižu podnim oblogama od keramike, mermera, granita i prirodnog kamena što ne isključuje ostale vrste podnih obloga. Radi veće efikasnosti i boljeg iskorišćenja toplotne energije preporučuje se postavljanje termoizolacije ispod grejnih kablova.

Grejni kablovi koji se koriste za podna grejanja su snage 15…18w/m. U našoj ponudi su kablovi snage 17w/m sa fabrički predefinisanim dužinama od 9.8m …152m , i sa integrisanim hladnim krajem dužine 3m.

BR-IM

Električni grejni kabl sa rednim otporom oko 17W/m, 230V AC,
tip: BR-IM, različitih dužina od 8,86m do 197m.

HEM-SiPCuP

Električni grejni kabl sa rednim otporom, dozvoljena snaga do 25W/m (u zavisnosti od disipacije), 230V AC,
tip: HEM-SiPCuP,  dvostrano napajan, kabal se seče prema potrebnim dimenzijama, sa tolerancijom +-2m.

HEM-PEALP-BRF

Električni grejni kabl sa rednim otporom, dozvoljena snaga do 25W/m (u zavisnosti od disipacije), 230V AC,
tip: HEM-PEALP-BRF jednostrano napajan, kabal se seče prema potrebnim dimenzijama, sa tolerancijom +-2m.

Grejni kablovi – prodaja

Za sve informacije o ceni grejnih kablova za unutrašnje podno grejanje, uslovima i načinu prodaje i montaži možete nas kontaktirati na email: office@sobel.rs ili telefonom: 011/3087-507

Ukoliko imate dodatnih pitanja posetite stranicu sa najčešćim pitanjima, na kojoj ćete pronaći brojne odgovore i otkloniti mnoge nedoumice u vezi podnog grejanja i električnih grejnih kablova.

Pogledajte još