Podno grejanje

U slučaju naše montaže:

20

GODINA GARANCIJE

Podno grejanje je veoma savremen, inovativan i moderan način postizanja optimalne temperature u zatvorenom prostoru. Osećaj toplote u svakoj prostoriji, udobno odmaranje i uživanje u zimskim hladnim danima, moguće je imati ukoliko se postavi kvalitetno grejanje. To je jedini pravi način da toplota bude prisutna u svakom trenutku. Postoji veliki broj različitih sistema regulisanja temperature u unutrašnjosti objekata, od kojih podno grejanje najčešće preuzima vođstvo, kako za poslovne prostore, tako i za kuće i stambene zgrade.

SOBEL d.o.o. neguje partnerske odnose sa velikim brojem svetski poznatih i renomiranih proizvođača elemenata za postavljanje sistema grejanja i pratećih instalacija. Električno podno grejanje upravo je sistem koji garantuje trajnost, sigurnost i pouzdanost funkcionisanja svih instalacija, i daje odlične temperature bez obzira na kvadraturu i druge karakteristike prostorija.

Podno grejanje je ekonomično, jednostavno, efikasno, moderno i ekološki čisto. Namenjeno je grejanju raznih vrsta objekata. Električno podno grejanje je moguće koristiti kao vid osnovnog ili dopunskog grejanja, a može se instalirati u celom objektu ili samo u pojedinim prostorijama (kupatila, kuhinje, dnevne sobe itd.). Sistem može biti instaliran sa električnim grejnim kablovima ili električnim grejnim mrežama.

podno grejanje cena vrste prednosti

Zahvaljujući napretku tehnike i tehnologije u ovoj oblasti, podno grejanje se veoma jednostavno, brzo i efikasno postavlja i odgovara velikom broju podova. Za razliku od nekadašnjih velikih i teških cevi standardnog podnog grejanja, električne vrste karakterišu minijaturne, tanke i lagane instalacije, koje nedvosmisleno imaju veliku snagu i odlične performanse više desetina godina.

Podno grejanje – prednosti

Električno podno grejanje ima veliki broj prednosti, koje se ogledaju u odličnim performansama, trajnošću i kontinuiranom održavanju optimalne temperature dugi niz godina, čak i više decenija. Vrlo je troškovno isplativo, jer se može prema potrebi isključivati, pa će i račun za električnu energiju biti znatno manji nego sa drugim vrstama grejnih tela i instalacija.

Korišćenjem programabilnih termostata podno grejanje se uključuje samo kada je Vama potrebno i na taj način štedi energiju. Zbog toga se termostati često postavljaju na zid i druga dostupna mesta, radi kontrole podnog grejanja. Mogućnost regulacije temperature i blagovremenog pokretanja električnog podnog grejanja omogućava prilagođavanje spoljašnjim uslovima – kada napolju poraste osetno temperatura, moguće je isključiti grejanje i dodatno uštedeti energiju.

Prednosti podnog grejanja su i zdrava toplota, prijatan osećaj toplote, ušteda prostora, energetska efikasnost, ekonomičnost, jednostavna kontrola i dugovečnost. Električno podno grejanje je čisto, ekološki opravdano i postavlja se uz poštovanje najviših standarda i principa u oblasti društvene odgovornosti. Nema potrebe za ostavljanjem prostora za grejne instalacije, jer se one nalaze na nivou ispod podova – pločica ili druge predviđene obloge. Takođe, podno grejanje je veoma cenovno isplativo, jer daje višedecenijsku sigurnost i toplotu, za ne tako visoke novčane izdatke. Uz samo nekoliko pritisaka na taster termostata, moguće je pokrenuti ili isključiti podno grejanje, kao i podesiti temperaturu i prateće parametre. Ukoliko naš profesionalni tim izvodi montažu, garancija na ugrađene električne grejne kablove ili električne grejne mrežice je 20 godina.

Vrste podnih grejanja

U odnosu na to u kojoj fazi se nalaze radovi na samom objektu tj. da li postoje urađene ravnjajuće košuljice ili ne (što je veoma bitno zbog vavršnih visina po ugradnji podnih obloga), možemo se odlučiti za dve vrste podnog grejanja.

Prvo rešenje jeste podno grejanje koje se izvodi električnim grejnim kablovima, a drugo rešenje predstavljaju električne grejne mreže.

Dve najbitnije razlike između ova dva sistema podnog grejanja jesu:

  1. Razlika u debljini između ova dva načina podnog grejanja – Električni grejni kablovi su debljine od 8mm do 10mm i oni se montiraju pre izrade ravnjajućih košuljica, tako da po završetku polaganja oni će biti utopljenu u samu ravnjajuću košuljicu. Preporučena debljina košuljice sa podnom oblogom je od 4cm do 7cm. Električne grejne mreže su debljine oko 4mm i njihova montaža se vrši na ravnjajuću košuljicu preko koje se navlači sloj građevinskog lepka i završna obloga. U ovom slučaju debljina maretijala iznad grejne mreže zavisi samo od debljine završne obloge.
  2. Razlika u snazi po m² – Kod električnih grejnih mreža snaga je fabrički definisana na 100W/m², 150W/m² i 160W/m², u zavisnosti od namene grejne mreže. Kod električnih grejnih kablova snaga po m² se određuje prilikom ugradnje (montaže). Snaga za podna grejanja iznosi 150W/m² kada se radi o osnovnom grejanju u prostoriju i od 100 W/m² do 120 W/m² kada je reč o dopunskom grejanju prostorije (efekat toplog poda).

Dugovečno i bezbedno grejanje

Električno podno grejanje daje korisnicima sigurnost i bezbednost u svakom trenutku korišćenja, veoma dugi niz godina. Nema potrebe za bilo kakvim ulaganjima i poboljšanjima, kao ni razmišljanju o funkcionisanju sistema, jer je SOBEL d.o.o. tu za Vas u svakom trenutku. Korisnik ne mora brinuti o skladištenju energenata i održavanju sistema. Izvor energije je uvek i u svako doba na raspolaganju. Osim toga, visoka pouzdanost i ekonomičnost tokom eksploatacije dovoljni su razlozi da se opredelite za ovu vrstu grejanja. Energetska efikasnost je veoma značajna prednost i aspekt koji govori u prilog činjenici da je podno grejanje veoma traženo i sve češće se postavlja u svim prostorijama, kao osnovna ili dopunska varijanta.

Uz podno grejanje imaćete osećaj nežnosti, topline i udobnosti. Visoki komfor koji nudi ovaj tip grejanja, prijatnu i ravnomernu raspodelu toplote u prostoru kao i raspoloživost čitave površine prostorija, jer nema grejnih tela, dobijate „gratis“. Imaćete toplotu na nivou koji je potreban, kao i maksimalan stepen sigurnosti i pouzdanosti bez obzira na godišnje doba, druge spoljašnje uslove i tempo rada podnog grejanja. Sigurnost i kvalitet instalacija su prioriteti kojim se vodimo, kako bi svaki korisnik imao u svojim prostorijama samo najbolje. Kada je reč o bezbednosti podnog grejanja ona je iznad svih ostalih vrsta grejanja, i u korist tome govore sledeće karakteristike:

  • nema zapaljivih energenata (gas, nafta, ugalj…)
  • nema dostupnih metalnih delova na kojima se može pojaviti opasan dodirni napon usled kvara na kotlu, pumpi…
  • nema vode kojom se pune grejne instalacije. Voda može da zamrzne ako sistem duže vreme ne radi u toku zime, izazove pucanje radijatora i izlije se iz sistema.
  • električni grejni kablovi su celom dužinom opleteni bakarnim opletom koji se vezuje na zaštitno uzemljenje tako da u slučaju mehaničkog oštecenja tokom ugradnje ili kasnije dolazi do trenutnog iskakanja osigurača ili diferencijalne sklopke. Ovaj oplet ujedno štiti i od elektromagnetnog zračenja tako da je jačina elektromagnetnog zračenja, mereno na nivou poda, nula.

Kvalitetno, moderno i isplativo grejanje

Električno podno grejanje predstavlja vrlo kvalitetnu, modernu i troškovno isplativu varijantu za svaki prostor korisnika. Zbog velikog broja prednosti, postavlja se u jednu ili više prostorija, tokom izgradnje ili nakon završetka radova na objektima. Dugoročno bezbedno funkcionisanje, ušteda energije u svakom trenutku, i maksimalna prilagodljivost potrebama korisnika, ključne su prednosti koje čine da podno grejanje bude veoma tražena varijanta, i izbor broj jedan velikog broja korisnika.

Bez obzira da li se radi o električnim grejnim mrežama, ili električnim grejnim kablovima kao instalacijama, podno grejanje se savršeno uklapa u svaki tip podova, dajući odlične mogućnosti podešavanja temperature, i optimalnu toplotu koja prija svakom korisniku.

Naš tim profesionalno realizuje sve procedure i aktivnosti, postavljajući isključivo instalacije renomiranih svetskih proizvođača. Zagarantovano je poštovanje standarda kvaliteta, kao i svih ekoloških i bezbednosnih aspekata. Odaberite podno grejanje, i bićete apsolutno bezbrižni i zadovoljni našim instalacijama, a uz našu profesionalnu montažu, dobijate 20 godina garancije, što je dodatna sigurnost da je toplota Vašeg doma, kancelarije ili drugih prostorija, u potpunosti naša briga.

Prodaja i ugradnja sistema za podno grejanje

Ukoliko vas interesuje cena podnog grejanja, ugradnja i montaža podnog grejanja ili druge informacije o uslovima i načinu prodaje možete nas kontaktirati na email: office@sobel.rs ili telefonom: 011/3087-507

Pogledajte još