Grejni kablovi za zaštitu od zamrzavanja u hladnjačama

U slučaju naše montaže:

10

GODINA GARANCIJE

Nekada se pri projektovanju hladnjača vrlo često zanemarivala opasnost od zamrzavanja tla a u cilju smanjenja investicionih troškova. Praksa je pokazala da se kod objekata kod kojih nije izvedena zaštita od zamrzavanja tla, nakon 5-7 godina eksploatacije, po pravilu pojavljuje deformacija poda u vidu veće ili manje grbe koja se vremenom uvećava. Ovakve havarije prouzrokuju ogromne materijalne troškove koji više stotina puta premašuju ulaganje u kvalitetnu i pouzdanu zaštitu.

Zaštita podova hladnjača od zamrzavanja – grejnim kablovima

Jedno od najkomfornijih i najkvalitetnijih rešenja postiže se primenom grejnih kablova koji se postavljaju na nearmiranu betonsku ploču ispod izolacionog sloja hladnjače. Za zaštitu od zamrzavanja poda hladnjače koriste se grejni kablovi snage 17 W/m proizvođača “Hemstedt” Nemačka. Preporuka je da se postave radni i rezervni grejni kabal, i radna i rezervna podna sonda radi veće sigurnosti sistema za zaštitu od zamrzavanja poda hladnjače.

Pod ovim podrazumevamo prevenciju od smrzavanja zemljišta ispod poda hladnjače, usled veoma niskih temperatura koje se postižu u komorama hladnjača, a u cilju sprečavanja nastanka jako velikih troškova usled nastanka štete kako na samom objektu hladnjače tako i usled obustave rada hladnjače zbog eventualnih popravki na samom objektu.

Spisak proizvoda

Otapanje snega i leda sa staza

BR-IM

Električni grejni kabl sa rednim otporom oko 17W/m, 230V AC,

tip: BR-IM, različitih dužina od 8,86m do 197m.

Samoregulišući grejni kabl tip ESR-R-30

Samoregulišući grejni kabl TRACECO®, ESR-R-30, 27W/m pri +0°C, 230V, plašt polyolefine, za primenu u rashladnim komorama, Tmin= -35°C, Tp=50/55°C, proizvođač “WORLDTRACE” Francuska

Prodaja grejnih kablova za zaštitu od zamrzavanja podova hladnjača

Za sve informacije o ceni grejnih kablova za zaštitu od zamrzavanja poda u hladnjačama, uslovima i načinu prodaje i montaži možete nas kontaktirati na email: office@sobel.rs ili telefonom: 011/3087-507

Ukoliko imate dodatnih pitanja posetite stranicu sa najčešćim pitanjima, na kojoj ćete pronaći brojne odgovore i otkloniti mnoge nedoumice u vezi zaštite od zamrzavanja u hladnjačama.